Архиепископ Атанасије на прослави годишњице Центра за социјални рад Пријепоље

На позив директора Центра за социјални рад Пријепоље гђе Раде Дивац Његово Високопреосвештенство Архиепископ милешевски г. Атанасије присуствовао је, у понедељак 1. јула 2024. године, прослави 45. годишњице постојања Центра. Свечаност поводом овог значајног јубилеја одржана је у Свечаној сали хотела Парк у Пријепољу.

Овом приликом госпођа Рада Дивац је Епископу Атанасију и Епархији милешевској уручила Захвалницу Центра за сву помоћ и добру сарадњу у протеклом периоду.

Високопреосвећени Епископ Атанасије се захвалио на указаној части и пажњи коју је руководство Центра исказало урученом захвалницом и пожелео свим радницима Центра успешан рад и у будућности, а затим је додао: – Желео бих да обратим вашу пажњу на још један значајан аспект наше сарадње са Центром за социјални рад. У време када се појавила она криза са вирусом корона уведена је посебна молитва у којој молимо од Господа да утврди оне који у човекољубљу и пожртвованошћу се старају о немоћнима и болеснима. Посебна љубав и пажња поклања се онима који се старају о онима којима је потребна подршка заједнице.

– У центру Јеванђеља јесте да се научимо живети заједно, као заједница. Јер, усмерени смо једни на друге, у овом времену, у овом животу, на путу ка вечности. Овде нас је Бог дао да се истренирамо у доброј вољи, доброј намери, у доброј сарадњи, тако да кад уђемо у вечност онда заиста тај живот у вечности буде право блаженство.

– Ово јесте простор где треба да се учимо хармоничном животу. Па нека нас Бог у томе подржи. Центар за социјални рад заиста јесте у тој служби и тој функцији, и ми га подржавамо и наставићемо подржавати, рекао је Епископ Атанасије захваљујући се још једном директорици Ради и свим њеним сарадницима.