Владика Атанасије служио прву литургију у Милешеви

На дан када наша света Црква прославља Успеније Свете Ане, 7. августа 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Милешеви, прву након устоличења за Епископа милешевског.

Саслуживали су архимандрити Серафим из манастира Рмањ и Леонтије из манастира Милешеве, протојереји-ставрофори Никола Пено, парох медљански, и Здравко Богојевић, секретар Епархије бихаћко-петровачке, и ђакон Никола Перковић. За певницом је појало сестринство манастира предвођено игуманијом Аквилином. У светој Литургији учествовали су верници из Шипова, гости манастира Милешеве.

По одслуженој Литургији, Владика милешевски Атанасије је честитао празник мајке Пресвете Богородице и осврнуо се на прочитане одељке из посланица Светог апостола Павла о Христовом Васкрсењу и нашем Васкрсењу у Њему и с Њим.

-За разлику од свих других, хришћанин је испуњен силом Васкрслог Господа Исуса Христа и њоме је обасјан. У овом свету увек има оних који желе да ми патимо и страдамо, да нас баце у блато, али наша Црква увек наглашава да је и Господ Исус све то прошао. Наша Црква проходи кроз ова тешка времена, али ми се нећемо поколебати, нећемо изгубити наду, јер сабрани у Христу наставићемо даље, беседио је Преосвећени Владика милешевски г. Атанасије.

Беседа епископа Атанасија:
Преузмите аудио датотеку

Након беседе, Преосвећени Епископ милешевски г. Атанасије поделиo је нафору уз благослов присутним верницима.