Божићна честитка Епископа милешевског г. Атанасија

СВЕМУ СВЕШТЕНСТВУ, МОНАШТВУ И НАРОДУ ЕПАРХИЈЕ МИЛЕШЕВСКЕ

Часни оци, преподобни монаси и монахиње, поштовани народе Епархије милешевске,

Благодарећи Богу на овом дану, придружујем се и ја као Епископ милешевски у својим Божићним честиткама Његовој Светости нашем Патријарху Господину Иринеју и свему Сабору Епископа наше Свете Цркве и све Вас у радости поздрављам

МИР БОЖЈИ! ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Позивам Вас све, драга браћо и сестре, да овогодишње празновање Рождества Христовог проведемо на такав начин како би оно за нас било један стваран и светао догађај. Као што и први Божић, дан када се родио на земљи Син Божији, и који су прославили Анђели, пастири, мудраци и други није значио само једно славље и радост, него је учинио одлучујући помак и промену у историји човечанства, тако и овај наш Божић може и треба да буде догађај који ће значити одлучујући помак унапред и преображај на боље у нашим властитим животима. То ћемо постићи ако прихватимо и испунимо поруку коју нам је дао новорођени Богомладенац, а то је: пре свега да прихватимо једни друге као своју браћу и сестре, да једни другима опростимо, да се измиримо и да са свима живимо у слози и љубави. Свему томе можемо се научити гледајући на Христов пример. Он је рекао: „Угледајте се на мене…“!

Будимо увек отворени за Бога и отворени једни за друге!

Ако тако будемо славили Божић, ова Нова 2018-та година, која је пред нама, биће нам од Бога благословена и испуњена Његовим даровима, а ми оспособљени да Њему служимо, да се у Њему спасавамо и да напредујемо у сваком добру. Срећан вам Божић!

МИР БОЖЈИ! ХРИСТОС СЕ РОДИ!
ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!

Учествујући са Вама у Божићној радости и остајући увек отворен према вама у свему, ваш

Епископ милешевски Атанасије