Братимљење Михољског збора и Братства православне омладине Прибоја

Након свечане литије у Недељу Православља, 13. марта 2022. године, коју је у Прибоју предводио Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије, уприличено је братимљење Братства Михољски збор са Михољске Превлаке и Братства православне омладине Прибоја Свети деспот Стефан Лазаревић.

Тим поводом потписана је Повеља о заједничком деловању на очувању православне вере, традиције и културе српског народа, као и у друштвено-хуманитарним делатностима. Радост братимљења, према речима чланова ова два Братства, била је увећана чињеницом да се оно догодило у дан када се прославља велика победа Цркве Христове над иконоборачком јереси, а у којој су уједно обједињене и све друге победе Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве. Како су истакли, ујединила их је љубав према својој Цркви и свом српском народу, и спремност да им служе.

Благословивши братимљење, Епископ Атанасије је подстакао ове младе људе да истрају на путу братољубља, слоге, пожртвовања и сваке врлине, нагласивши да то треба да буде пут сваког истинског хришћанина, пут који нас води ка спасењу.

У знак сећања на овај дивни догађај, чланови Михољског збора и Братства православне омладине Прибоја разменили су пригодне дарове.