Братство православне омладине Прибоја прославило Крсну славу

У недељу 1. августа 2021. године, на дан молитвеног прослављања Светог деспота српског Стефана Лазаревића, Братство православне омладине Прибоја прославило је своју Крсну славу. Тим поводом Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је у храму Васкрсења Христовог у Новом Прибоју Свету архијерејску Литургију, уз саслужење архијерејског намесника прибојског протојереја-ставрофора Марка Папића, старешине храма протојереја Спасоје Вујанића, протођакона Ивана Савића и ђакона Милорада Петровића.

Чланови Братства православне омладине су припремили славске дарове који су након заамвоне молитве освећени, уз чин ломљења славског колача.

Честитајући свим присутнима празник и посебно члановима Братства славу, Светог Деспота Стефана Лазаревића, Преосвећени Епископ Атанасије је похвалио досадашњи успешан рад Братства и препоручио да се, као и до сада, увек угледају на свог небеског покровитеља Светог Деспота Стефана, и следећи његов пример да се и они потруде да живе богоугодно и часно. Јер само таквим начином је могуће достићи Царство Небеско коме сви тежимо и где ће нас са радошћу дочекати сви наши свети претходници, заштитници и небески покровитељи.

У оквиру прославе своје славе чланови Братства православне омладине Прибоја Свети Деспот Стефан Лазаревић и Црквена општинаПрибој, у сарадњи са фирмом Симбекс из Новог Сада, а са благословом надлежног Епископа Атанасија, организовали још једну у низу хуманитарних акција прикупљања помоћи за потребите. Овом приликом они су прибојском породилишту поклонили петнаест пакета пелена за новорођенчад у вредности од скоро 40.000,00 динара. Вредна, добра, православна омладина Прибоја својим добрим примером показује како се треба организовати и сложно, уједињено, деловати на добробит свих својих суграђана.

Након Божанске Литургије, Епископ Атанасије је са својим сарадницима и представницима Братства православне омладине посетио Општу болницу Прибој, сусревши се са директором др Предрагом Терзићем, коме је у име Црквене општине Прибој и Братства уручио донацију. У срдачном разговору, Епископ и директор болнице истакли су важност заједничког деловања Епархије милешевске и здравствених јединица на простору Епархије милешевске на пољу унапређивања здравља људи на овом простору, договоривши се о будућим заједничким хуманитарним активностима.

Прослава славе настављена је за трпезом љубави уз богоугодне разговоре у којима је Владика похвалио делатност Братства православне омладине а посебно похваливши учествовање младих православних сестара у раду Братства, подстакавши их све заједно у њиховом будућем добротворном деловању.