Да будемо богати Богом

На дан прослављања Светог Јована Милостивог и Преподобног Нила Синајског, 25. новембра 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије био је предстојатељ Божанске Литургије у Спасовој цркви манастира Милешеве.

Саслужитељи Епископу били су архимандрит Леонтије и протођакон Никола Перковић, док је милешевско сестринство предвођено игуманијом мати Аквилином одговарало на возгласе и прозбе. Литургијска радост била је увећана учествовањем високопрепобне игуманије древне, седмоврате Жиче мати Јелене и њеног у Христу сестринства.

У беседи Владика је истакао да се ми који ходимо Христовим путем богатимо Богом, и то је циљ нашег живота да Богом, Његовом врлином, Његовом науком будемо снабдевени, њоме богати, и да тиме живимо у вечности, јер када будемо стали пред Бога биће потребно да положимо два испита, да имамо то богатство љубави и доброте, а бићемо такође питани и за своја дела: – Данас смо говорили у молитви да нам је потребно да дамо добар одговор на Страшном Христовом суду. Сваки човек ће доћи на тај испит, и биће питан за начин свога живота, тражиће се од њега одговор. Они који се богате Богом моћи ће да дају добар одговор, а они који се не богате Богом и буду сиромашни у добрим делима неће дати добар одговор.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку