Да се одазивамо Христу у свему

У недељу другу по Педесетници, 10. јуна 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је Божанску Литургију у Спасовој цркви манастира Милешеве. Саслуживали су архимандрити Теофило и Леонтије, и протођакон Никола Перковић. За певницом је одговарало сестринство манастира.

Верујући народ који се сабрао под неуморним крилима Белог Анђела приступио је у покајању, са вером и љубављу Трпези Господњој, причешћујући се Пречасним тајнама Христовим на спасење и живот вечни.

Подсећајући учеснике евхаристијског сабрања на прочитану јеванђелску перикопу преосвећени Епископ је рекао: – Као што су се одазвали апостоли на позив Христов, тако су се одазивали вековима и други, и полазили за Господом иако у почетку нису видели све шта ће их задесити у будућности. Веровали су Њему, многи су знали да ће страдати, многи су остављали своја имања и прихватали добровољно сиромаштво на земљи да би себе уградили у Царство Христово. И тако је Црква Христова расла, тако је зидана та грађевина која је на овај начин добила темеље и разрасла се и данас постоји у свету и ми смо део те грађевине. Подсећамо се да непрестано треба да будемо одзивљиви Господу Христу у свему, у свој Његовој науци, у Његовим заповестима, да идемо са поверењем у Њега. Ко са Њим иде, без обзира кроз шта и кроз које теснаце пролази, он је обезбеђен и сигуран јер сви путеви су проходни којима Господ води.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку