Делегација Епархије милешевске посетила Митрополију црногорско-приморску

Поводом Божићних и Новогодишњих празника Његово Преосвештенство Епископ милешевски Атанасије је у суботу 15. јануара 2022. године посетио Митрополију црногорско-приморску и Његово Високопреосвештенство Митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Са Епископом Атанасијем у посети је била и делегација пљеваљског намесништва Милешевске епархије коју је предводио архијерејски намесник пљеваљски протојереј-ставрофор Саша Јањић као и представници привреде пљеваљског краја на челу са Извршним директором Рудника угља Пљевља господином Мијом Лекићем.

Поред размене честитки и жеља за добро здравље и успешан рад у новој години Господњој, делегације су водиле разговоре везане за црквена питања, живот и рад у две Епархије Српске Православне Цркве као и више важних привредних питања.

Саговорници су се сложили да су овакве посете црквених и привредних делегација врло значајне и доприносе побољшању живота и рада свих. Стога је потребно да их у будућности буде што више како би се кроз размене искустава у свим битним сегментима осигурао сигуран останак и опстанак српског живља на овим просторима.