Епископ Атанасије богослужио у манастиру Бистрица

На други дан Празника Свете Педесетнице, 28. маја 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије био је предстојатељ Свете Евхаристије у Светотројичкој обитељи у Бистрици код Нове Вароши.

Саслуживали су настојатељ манастира јеромонах Мелентије, старешина нововарошког храма Свете Тројице протојереј-ставрофор Лазар Вељанчић, и протођакон Никола Перковић.

Честитајући сабраном народу Празник Свете Тројице, Преосвећени Епископ је рекао да је истина о Оцу, Сину и Светом Духу, о Цркви Христовој и животу у њој сажета у Символу вере који је формулисан на Васељенским саборима: -Символ вере треба да знамо напамет. Он се казује пре Свете тајне крштења јер је начин уласка у Цркву Христову кроз ту истину. Истину наше вере морамо познавати јер нас она сједињује са Богом, њоме гледамо Бога, њоме гледамо простор у којем живимо, начин на који живимо, и мимо те истине нема спасења. Истина је благодат, она освећује ум, освећује разум и срце, очишћује човека. Онај који исповеда истину вере постаје чиста ума и чиста срца. И као што речи истине очишћују ум тако и речи заблуде прљају ум, посебно магови и врачеви прљају ум, душу човека. Не треба ићи код врачара јер се они служе лажима а лажима се служи ђаво који је лажа и отац лажи. Он и жели да човек иде странпутицом, он мрзи човека и не жели да се човек спасе.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку