Епископ Атанасије богослужио у манастиру Сељани

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је Свету архијерејску Литургију у манастиру Успења Пресвете Богородице у Сељанима код Пријепоља у понедељак 13. јула 2020. године на дан Саборa Светих дванаест апостола – Павловдан. Саслуживали су настојатељ Светоуспењске обитељи јеромонах Петар и ђакон Иван Савић.

Честитајући празник братству Сељанске обитељи Епископ Атанасије је подсетио на важност обележавања успомене на Свете угоднике Божије: – Честитајући вам ову радост подсећамо се на ону основну мисао која треба да нас руководи. Питамо се која је основна мисија Апостола била, и знамо да је њихова мисија учитељска, да су они учитељи света, јер је Господ наш Исус Христос њих послао да уче, проповедају и крсте, да просветле и спасу све народе. Они су учитељи. Запитајмо се данас, у каквом смо ми односу према Светим апостолима као учитељима. Апостоли су могли бити учитељи зато што су били ученици правог учитеља – Господа Христа. Каснији учитељи су сви били ученици Христових ученика, Светих апостола.

– Данас људи бирају разноразне учитеље. А какав ћемо живот водити, и којој заједници припадати зависи управо од тога чији смо ученици, од кога се учимо. Не смемо никако заборавити да су прави учитељи само они који су ученици правих учитеља. Само они који воде ту линију учитељства и учења од Господа Христа, преко Његових апостола, могу бити, и јесу, прави учитељи.

– Позваћемо све да сами себе питају да ли су ученици правих учитеља и да ли стоје у тој правој заједници која је апостолска заједница и заједница са Господом нашим Исусом Христом, нагласио је Епископ Атанасије.