Епископ Атанасије: Господ Исус Христос је извор радости

У недељу четрнаесту по Педесетници, 2. септембра 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије богослужио је у Спасовој цркви милешевске обитељи.

Саслуживали су духовник манастира Милешеве архимандрит Леонтије, и протођакон Никола Перковић. Милешевско сестринство за певицом је узнело славу и благодарност Богу на свим Његовим доброчинствима. Литургијска радост била је умножена учестовањем деце у Светој тајни причешћа.

У својој беседи Преосвећени Владика је говорио о истинској радости, рекавши да је радост најдрагоценије благо које неко може имати, она је круна свих добрих осећања, свега доброга што човек може имати а једини извор радости је Господ наш Исус Христос: – Свети апостоли указују на Христа, указују на извор живота, на Спаситеља који је створио све услове радости, који је произвео радост, који је уништио оно што уништава радост, што јој не дозвољава да се појављује. Христос је уништио уништитеља живота, уништио оно што живот трује, уништио грех што разара природу човека, што ствара болест духа, уништио грех као странпутицу живота и извео човека на пут живота, и дао му је способност да од смрти буде јачи, да разуме и види, да ходи путем истине. То је спасењски пут, пут радости, пут живота вечног.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку