Епископ Атанасије обишао манастир Светог пророка Илије на Јабуци

У пастирском старању за поверену му паству Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије обишао је, у среду 28. децембра 2022. године, манастир Светог пророка Илије на Јабуци код Пријепоља.

Владику је пред манастирским храмом дочекала настојатељица игуманија Ана. Епископ је похвалио труд и залагање монашког сестринства на одржавању и уређењу, али је констатовано да је, и поред свог њиховог рада, храм, услед неповољних временских прилика на овој висини, прилично оронуо те је најхитније потребна његова обнова и уређење.

Игуманија је предочила да је доста пријатеља и посетилаца, почев од најближих комшија па до многих који ову светињу посећују са разних страна и далеких градова, и сви они, свако по својим могућностима, помажу да ова света обитељ живи. Она се нада да ће сви они, али и неки други, притећи у помоћ да се храм доведе у боље стање. Осим тога надају се, и молитве Богу узносе, да се и монашко сестринство повећа па ће и то свакако бити од велике помоћи за извеснију будућност манастира.

Епископ Атанасије се захвалио на гостопримству, охрабрио их да и даље вредно раде, пре свега на духовном плану, и пожелео да се њихове молитве за побољшање стања и увећање бројности сестринства што скорије испуне.