Епископ Атанасије обишао радове у порти храма Светог Николаја Српског у Коловрату

Радови на изградњи парохијског дома у порти храма Светог Николаја Жичког, у Коловрату код Пријепоља, су у већ поодмаклој фази те је Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије у четвртак 4. новембра 2022. године обишао ово велико градилиште.

Преосвећеног су дочекали чланови црквеног одбора са својим парохом, старешином храма јерејем Небојшом Јовановићем, архијерејским намесником пријепољским протојерејем Игором Ерићем и мајсторима који тренутно раде на постављању столарије на парохијском дому.

До доласка Епископа Атанасија на чело Епархије милешевске, храм Светог Николаја није имао ни земљиште за потребне доградње ни парохијски дом. Његовим благословом започели су обимни радови, најпре за куповину земљишта, а потом и за изградњу парохијског дома и свих других пратећих објеката који ће бити у функцији храма.

Своју посету Епископ Атанасије је започео обиласком самог храма Светог Николаја. Обишавши храм Преосвећени је похвалио старешину за труд на уређењу и одржавању а затим напоменуо да би, по оном како он сагледава тренутно стање, требало размишљати о живописању храма, јер једино то тренутно недостаје. Јереј Небојша се у потпуности сложио са изнетим предлогом и рекао да су он и чланови црквеног одбора већ планирали такав корак али да је неопходно да се изврше неке додатне радње и припреме како би фрескопис могао успешно да се уради.

Потом је Епископ са свештеницима и члановима црквеног одбора обишао парохијски дом и радове који се тренутно изводе. Владика је нагласио да ће ово очигледно бити један заиста вишефункционалан објекат који ће у сваком свом делу бити у служби храма.

Осим овог највећег дела, поред порте је уређен и велики паркинг а у плану је и проширење простора како би се, по потреби, могли урадити и остали неопходни садржаји који ће служити за потребе парохије и верног народа који у овај храм долази.

Чланови црквеног одбора су са својим парохом јерејем Небојшом, у част доласка Епископа, приредили заједнички ручак који је послужен у централном делу велике свечане сале па је она и на овај начин, симболично, стављена у функцију, на корист и радост свих који овај храм посећују.

Преосвећени се захвалио свима који су на било који начин допринели да радови теку добрим током, похвалио труд и залагање чланова црквеног одбора и старешине храма, благословио све који су помагали и који ће помагати у овом богоугодном делу и пожелео да се у што скорије време поново окупе на овом месту како би освештали овај величанствен и користан простор и предали га верном народу на употребу.