Епископ Атанасије примио чланове Братства православне омладине Прибоја

У петак пете седмице Великог поста, 16. априла 2021. године, након Другог бденија, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије примио је у манастиру Милешеви чланове новооснованог Братства Православне омладине Прибоја Свети деспот Стефан Лазаревић предвођене архијерејским намесником прибојским протојерејем-ставрофором Марком Папићем.

У срдачном разговору чланови Братства су најпре захвалили свом Епископу на благослову за оснивање Братства и подршци у Божићној хуманитарној акцији у којој су прикупљена новчана средства у износу од 205.000 динара којима је за божићне и новогодишње празнике обрадована 41 породица слабијег имовног стања у прибојској општини. Братство православне омладине Прибоја упознало је Владику и са њиховом намером да организује и Васкршњу хуманитарну акцију како би се сви радовали Васкрсу, што је Владика благословио.

Такође, на састанку је истакнуто да рад Братства не би био ограничен само у хуманитарном раду, већ и на пољу просвете, културе и националног делања.

Првопастир Епархије милешевске је изразио своје задовољство еланом, прегалаштвом и активним учешћем прибојске православне омладине у црквеном животу града на Лиму, и благословио њихову добру намеру са жељом да уз Божију помоћ истрају у чињењу добра на корист својој Цркви и своме народу.