Епископ Атанасије у посети косовско-метохијским светињама

Након Божанске Литургије са Патријархом Порфиријем и браћом архијерејима у манастиру Грачаници и парастоса страдалим српским јунацима у Косовском боју, служеном на Газиместану, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије је на Видовдан, обишао још неколико светиња Косова и Метохије.

У самој Грачаници после Литургије, Епископу су на благослов пришли његови епархиоти Владимир Пенезић и Стефан Јеремић, обојица из Прибоја. Заједнички су поделили радост због учешћа у видовданској прослави.

Потом је Епископ Атанасије обишао Призренску богословију и подсетио се дана када је као предавач радио и боравио у овој богословској школи. Манастир Светих Архангела код Призрена, у време када је Епископ Атанасије боравио на Косову и Метохији, је био у фазама обнове и изградње. Ни сада није било другачије, али из других разлога. У протеклим ратним збивањима на овим просторима био је потпуно разрушен и сада је у току поновна обнова.

Преосвећени је посетио и манастир Кончул, где су га монахиње топло и срдачно дочекале. Посетом Кончулу Владика је завршио своје видовданско поклоничко путовање на распетом Косову и Метохији, са надом да ће косовско-метохијско распеће доживети и своје васкрсење.