Молитвена подршка Епископа Атанасија

Примивши вијест о могућој смјени Милана Мија Лекића, директора Рудника угља Пљевља, у непрестаној смо запитаности зашто се и из које потребе родила таква могућност. Наш брат Милан Лекић деценијама неуморно ради у интересу своје Цркве и свога народа. Дјелатно је подржао неимарске подухвате широм наше епархије и диљем Српства.

Наша дужност је, као духовног пастира ових крајева, да подржимо човјека који је учествовао у изградњи многих храмова Божјих, запослио на стотине Пљевљака и значајно учествовао у развоју пљеваљске општине. Сигурни смо у то да ће, с помоћу Божијом, Милан Лекић остати на позицији на коју је изабран вољом народа и да ће и даље вјерно да служи својој Цркви и своме народу. Започет је привредни препород пљеваљског краја. Ту тежњу не смијемо прекинути.

Опомињемо све оне који тренутно раде о његовој глави да се запитају шта раде и за кога раде. Наше није да их осудимо, али јесте да их скренемо са ђавољег пута и да их подсјетимо на оне Његошеве стихове Трагови су многи до пећине. Знајући да останак Милана Лекића на позицији извршног директора Рудника угља  Пљевља гарантује нашем народу на стотине нових радних мјеста, ми молитвено стојимо уз свој народ који подржава брата у Христу Милана Лекића.