Монахиње у посети Епископу Атанасију

У суботу 25. фебруара 2023. године, у Епархијском двору у Пријепољу, одржан је састанак Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија са монахињама из удаљенијих манастира на простору Епархије милешевске.

Састанку су присуствовале мати Евсевија, игуманија манастира Светог Георгија у Мажићима код Прибоја; мати Јустина, игуманија манастира Светих Јоакима и Ане у Рутошима код Нове Вароши; мати Епистима, игуманија манастира Светог Николаја у Дубочици код Пљеваља и монахиња Алимпија из манастира Свете Тројице у Дубници код Нове Вароши. Мати Ана, игуманија манастира Светог пророка Илије на Јабуци код Пријепоља је због болести била спречена да присуствује овом сабрању.

Епископ је ово време припрема за Часни пост искористио да још једном упути пастирске савете и поучи их о значају поста и молитве, позвавши их да се усрдније моле једна за другу.

Преосвећени је монахињама благословио почетак поста, са жељом да у подвигу, смирењу, покајању и љубави дочекају Празник над празницима, Васкрсење Господа и Спаситеља нашег Исуса Христа.

На крају састанка, Преосвећени је монахињама уручио пригодне поклоне.