Монашење у Манастиру Кончул

У суботу, 13. октобра 2018. године, уочи празника Покрова Пресвете Богородице, Преосвећени Епископ рашко-призренски г-дин Теодосије извршио је чин монашења сестре Зорке, искушенице Манастира Кончул.

Искушеница Зорка приведена  је полагању монашких завета од стране настојатељице овог Манастира, монахиње Минодоре која је иначе њена рођена сестра.

Приликом пострига и добијања свеоружја монашког, у молитвеној радости учествовало је бројно свештенство, свештеномонаштво и монаштво Епархије рашко-призренске, бројни верни народ, а посебна част указана је присуством и Преосвећеног Епископа милешевског г-дина Атанасија који је претходно началствовао празничним бденијем.

Искушеница Зорка је пострижена руком Епископа рашко-призренског Теодосија добила монашко име Босиљка, по Светој новомученици Босиљки Пасјанској.

Монахиња Босиљка примила је равноангелни чин и предала себе Господу на велику духовну радост Епархије рашко-призренске и свог света православног који је постао богатији новим војником војске Христове.

Молитвено торжество настављено је трпезом хришћанске љубави која је припремљена трудом и љубављу сестринства манастира Кончул.

Извор: Епархија рашко-призренска