Народ Пљеваља изразио незадовољство поводом закона о слободи вероисповести

Поводом расправе о доношењу закона о слободи вероисповести у Скупштини Црне Горе, 26. децембра 2019. године, народ Пљеваља и околине самоинцијативно се сабрао на мосту на реци Тари да изрази своје незадовољство.

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија, сабраном народу придружило се свештенство из Пљеваља, које је редовно добијало пастирска упутства од свог Епископа.

Том приликом дошло је до инцидента у коме је полиција употребила грубу силу и теже повредила неколико људи, међу њима и Преосвећеног Епископа диоклијског г. Методија који се, пролазивши  тим путем, придружио сабраном народу. Према сведочењу проте Саше, захваљујући каснијој суздржаности службеника Министарства унутрашњих послова, Центра безбедности Пљевља, сабраног народа, као и молитвама епископа Атанасија и Методија избегнути су већи сукоби.

Без обзира на то како ће се одвијати ситуација поводом доношења поменутог закона, верујући народ никада неће моћи да прихвати тај закон којим се крше његова верска права.

О овом немилом догађају Преосвећени Епископ диоклијски г. Методије говорио је за радио “Светигора”. Његову изјаву можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку