Нови председник Општине Нова Варош у посети Епископу Атанасију

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије примио је у четвртак 27. августа 2020. године, у Епархијском двору у Пријепољу, у радну посету председника Општине Нова Варош г. Радосава Васиљевића, који се радо одазвао његовом позиву.

У дугом и срдачном разговору саговорници су сагледали, пре свега, опште стање живота и рада у Епархији милешевској али и питања везана за просвету, културу, инфраструктуру, црквени живот, и све друге области у којима Општина Нова Варош и Епархија милешевска могу заједнички нешто добро урадити како би се побољшали услови за живот свих становника овог простора.

Господин Васиљевић је и до сада био на дужности председника Општине Нова Варош па је утолико било лакше сагледати све на чему се до сада и колико успешно радило, а самим тим и боље видети начине и могућности будуће сарадње на добробит свих становника Општине, која је и раније помагала како Српску Православну Цркву тако и остале верске заједнице на простору свога деловања. Председник је исказао своју спремност да се сарадње настави и у будућности са свим заинтересованим странама. Једна од тема разговора је било и обележавање осамстотог јубилеја манастира Милешеве. Председник Васиљевић је исказао спремност да Општина и ту нађе начина да у складу са својим делокругом рада помогне.

Епископ Атанасије се најсрдачније захвалио првом човеку града подно Златара на досадашњој помоћи коју је Епархија милешевска имала са његове стране као председника Општине Нова Варош и пожелео му благословен, успешан и добар рад и у будућности, на добробит свих грађана Нове Вароши али и Епархије милешевске у целости.

Преосвећени је на растанку господину Васиљевићу на дар уручио репродукцију милешевске фреске Белог Анђела што је он примо са изузетном радошћу јер га она увек подсећа на њему драгу Милешеву.