Обележен дан општине Нова Варош

Прослављајући 1. новембар као свој дан, одржана је и свечана седница Скупштине општине Нова Варош, на којој се сумирало шта је то све урађено за бољи живот грађана и просперитет овог краја.

Први човек општине, Раде Васиљевић, истакао је да се урадило доста, али ипак недовољно и да нови пројекти тек следе.

“Успели смо да асфалтирамо преко 30 километара тешко приступачних сеоских путева, за нашу омладину изградили пет спортских терена, а захваљујући доброј сарадњи са Владом РС успели смо добити савремено ватрогасно возило, које је убрзало деловање наше ватрогасне јединице. У установе и образовање уложили смо 80 милиона динара, а нисмо заборавили ни дечију и социјалну заштиту. Наш циљ јесте стварање бољих услова за рађање што више нових чланова нашег друштва, а податак да смо други по наталитету у Србију говори да успешно идемо ка остварењу тог циља”, истакао је Васиљевић.

Према Васиљевићевим речима, туристички потенцијал општине Нова Варош коначно је препознат од бројних страних и домаћих туриста, али и нових инвеститора који су спремни да улажу у природне лепоте златарског краја.

“Ускоро би тебало да буде отворено дечије одмаралиште, али и хотел Златарски бисери 2, чиме ће се обогатити смештајни капацитети. Није тајна да се масовно купују плацеви на Златару, па уз добре инвеститоре очекујемо да ћемо гостима моћи обезбедити још бољу туристичку понуду. Свима који желе да овде уложе свој новац, као локална власт максимално ћемо се наћи на услузи. Већ смо започели пут преко Браношевца који ће олакшати долазак до туристичких атракција. А у плану следеће године свакако јесте његов завршетак, као и реконструкција пута Кокин брод – Јармовац”, рекао је Васиљевић и додао да ускоро следе и реконструкција основне школе и изградња стадиона.

На свечаној седници, присутнима се обратио и председник скупштине општине Никола Јелић који је истакао да је обележавање дана општине идеална прилика да провере и упитају да ли правилно и доследно обављају своје послове на руководећим позицијама.

“Добили смо поверење грађана које се непрестано трудимо да кроз наша дела и поступке максимално оправдамо. Треба да останемо достојни потомци наших предака, али и узор нашим наследницима. Очекује нас још много тога да урадимо, али само заједничким снагама све наше планове можемо спровести у дело”, закључио је Јелић.

Градоначелник Ужица, Тихомир Петковић, и председник општине Пријепоље, Драгољуб Зиндовић присуствовали су свечаној седници СО Нова Варош

Заслужним грађанима су додељена и признања, а студентима и средњошколцима уручене су и новчане награде.

Извор: Глас западне Србије