Патријарх Порфиријe: Упућујемо коленопреклоне молитве за мир у Светој Земљи

Поводом немилих догађаја и ратног вихора који је захватио Свету Земљу, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије је на Инстаграму објавио следеће:

Упућујемо коленопреклоно молитве Господу и Спаситељу нашем да донесе мир у Јерусалим, у Свету Земљу, јер тамо силно страдају сви, и хришћани, и Јевреји, и муслимани, тамо где се Господ после свог Васкрсења ученицима и апостолима својим јавио најпре речима: Мир свој дајем вам. Мир вам! Даровао је мир апостолима, а преко њих и свим људима и свим народима до краја света и века. Тај мир је међу нама и дарован је, али од нас зависи да ли ћемо га учинити делотворним.

Независно од тога како су ратови почели, у ратовима су сви поражени. Поражено је људско достојанство, поражено је људско назначење, поражен је циљ због којег смо створени. Нема добитника у ратовима, само је зло оно што уписује себи још један добитак, човек је поражен, а Бог који је љубав, који хоће љубав, који хоће заједницу и мир међу људима, Он је изневерен.

Господе, спаси све народе, заустави ратове, јер невини људи данас страдају у Светој Земљи, у земљи коју су Твоје свете стопе освештале!

Извор: Инстаграм