Отац Предраг пешачи од Пожаревца до Острога за одбрану светиња

Свештеник Предраг Поповић, парох при храму Светих апостола Вартоломеја и Варнаве у Великој Плани, пешке је пошао на поклоничко путовање до манастира Острог, одакле ће се прикључити народној литији у Подгорици за одбрану светиња.

Са њим путују и његова духовна чеда Иван Тупајић, Иван Ћирковић, Јелица Павловић и Мирослав Ојданић. Своје путовање дуго скоро 500 километара, отац Предраг је започео 9. фебруара 2020. године а план је да у недељу 16. фебруара учествује у подгоричкој литији за одбрану светиња.

На свом профилу на друштвеној мрежи је написао: – Не интересује ме политика! Нити ме занимају државна превирања, нити ја било шта организујем (у случају да неко жели да злоупотреби наше ходочашће), али свети Василије ме зове у Острог. Ја се морам одазвати. Морам кренути Њему у сусрет. Нек се зна да идем за Острог пешке а и да се запамти да ћу бити део светих Литија које се организују од стране митрополита Амфилохија, његове браће Владика, његовог свештенства и верног народа. Црква је тело Христово, а ми смо удови Његови. На нама је да пружимо подршку и станемо у одбрану светиња. Како боље ако не бити део светих литија Тела Христовог.

У свом несвакидашњем ходочашћу, идући на поклоњење Светом Василију Острошком Чудотворцу, отац Предраг и његови пратиоци у четвртак 13. фебруара су посетили манастир Милешеву где су преспавали и на дан Светог мученика Трифуна учествовали у литургијској радости у параклису преподобне Касијане, окрепивши душу своју и тело Пречасним Телом и Крвљу Господа и Спаса нешега Исуса Христа.

Манастир Куманица је њихово следеће молитвено одредиште на простору Србије, а потом улазе на територију Црне Горе, настављајући своје поклоничко путовање у сретање Светом Василију Острошком Чудотворцу.

О свом молитвеном ходу од Велике Плане до Острога о. Предраг је говорио за радио Милешеву у емисији Реч по реч коју можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку