Почели радови на доградњи западног милешевског конака

Ових дана у порти манастира Милешеве отпочели су припремни радови на доградњи западног монашког конака. Тим поводом Епископ милешевски г. Атанасије је у четвртак 13. фебруара 2019. године, обишао градилиште и са игуманијом мати Аквилином и извођачем радова г. Драганом Јасиком још једном размотрио све планове и утврђену договорену динамику радова. Како су на терену већ исцртане контуре темеља извођач радова је Епископу из планова градње показао положај будуће грађевине као и будући распоред просторија. Дограђени конак ће у потпуности бити уклопљен у постојећи комплекс и са њим повезан у складну целину, управо онако како је пројектом и одобрено од стране Завода за заштиту споменика културе из Краљева.

На обострано задовољство је констатовано да су сви припремни радови извршени на време усклађеном динамиком и да би и у будућности радови требало да теку несметано. Договорено је такође да ће извођач бити у сталном контакту са Епархијом како би се могли на време отклонити евентуални проблеми који би могли да настану с обзиром да је у питању прилично велики и захтеван објекат и да ће то изискивати доста напора и грађевинског искуства.

Одобреним пројектом предвиђено је да у објекту који ће бити саграђен буду смештене монашке радионице за шивење, везење, иконопис, рукодеље, као и помоћне просторије за те радионице.