Поклони за Савиндан

ЕПИСКОП МИЛЕШЕВСКИ АТАНАСИЈЕ ПОСЈЕТИО МАЛИШАНЕ
У ДНЕВНОМ ЦЕНТРУ И „ЗРАЧКУ НАДЕ“

Епископ милешевски Атанасије, у пратњи свештеника Српске православне цркве, јуче је посјетио Дневни центар и Невладино удружење „Зрачак наде“ и том приликом малишане даривао пригодним поклонима. Владика Атанасије приликом  посјете овој установи присутној дјеци се обратио бесједом о значају Светог Саве, казавши да ускоро Манастир Милешева обиљежава велики јубилеј – 800 година постојања.

– Драга дјецо ових дана ми славимо Светога Саву. Као што је осведочено за њега Свети Сава је био најљепше дијете које је рођено на нашем простору. Растао је у љубави својих родитеља и имао велики број пријатеља. Он је то запамтио и остао је пријатељ дјеце цијелога живота. Он је нама на тај начин препоручио да и ми посебну пажњу имамо према дјеци, зато смо дошли да вас поздравимо у име Светога Саве и да вам уручимо ове подсјетнике да смо ми увијек са вама – рекао је владика Атанасије.

Он је уручио дарове и истакао да је и он у дјетињству волио да црта и да му је то ишло од руке, а потом је похвалио радове дјеце и омладине из Дневног центра и „Зрачка наде“.

У име дјеце из ове двије организације њихови представници су даровали владику захвалницама и пригодним даровима. Владика и свештеници су потом дјечици отпјевали тропар Светом Сави.

У име запослених и дјеце представницима Српске православне цркве на посјети је захвалила Слободанка Рогановић, дефектолог у Дневном центру.

Владика Атанасије је јуче посјетио са свештенством  и одјељење Опште болнице Пљевља и даровао их пакетићима поводом Савиндана.

Извор: www.pvsvitanje.me