Потребно нам је оздрављење ума, срца и душе

У недељу 12. новембра 2017. године под сводове древног манастира Давидовице код Бродарева сабрао се православни народ овог краја да заблагодари Богу на свим Његовим доброчинствима на Светој Евхаристији коју је служио Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије.

Епископу су саслуживали архимандрит Нектарије (Јанковић); протојереј-ставрофор Бране Буквић, парох бродаревски; и протођакон Никола Перковић.

На почетку беседе Владика је рекао да је сваки дан у седмици дан Господњи и дар од Бога и да је сваки дан наша нова шанса, наша нова прилика да корачамо ка спасењу, животу вечном. И зато, по речима Преосвећеног Епископа, сваки дан треба да се трудимо да радимо на своме спасењу, а нарочито у недељни дан, који је посебно дан Господњи, који је највише посвећен Господу јер се Он прославио тога дана када је победио грех, смрт и ђавола.

Тумачећи јеванђелски одељак о исцељењу гадаринског бесомучника Владика је нагласио да и данас има много оних које је демон поробио да испуњавају његов план, да чине зло. А ко год чини зло, по речима Епископа, на ђаволском је путу и роб је ђаволу: -Данашњем свету је највише потребно излечење од демонских инспирација и наговора, демонских превара и подвала… Потребно је оздрављење ума, срца, душе. Упитајмо се овим поводом какви смо једни према другима, има ли зависти међу нама, има ли неслоге, мржње, похлепе и грамзивости, и ако има свега тога онда ни демон није далеко, јер сви ти пориви су његова инспирација. Помолимо се Господу да нам својом свемоћном силом и светлошћу обасја све ове наше просторе куда се крећемо, да прогна зло а уведе здравље души и телу.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку

Игуманија манастира Давидовица мати Дарија припремила је трпезу љубави.