Састанак вероучитеља Епархије милешевске

У навечерје претпразништва Успења Пресвете Богородице, 26. августа 2020. године, у манастиру Милешеви је након свете службе одржан састанак вероучитеља Епархије милешевске којим је председавао Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије.

Неколико именованих вероучитеља је већ раније имало благослов за одсуство са парохијских дужности и није присуствовало састанку. Након отпојаних тропара и узнете молитве на почетку састанка у манастирској гостопримници, Епископ је именованим вероучитељима пожелео благословен почетак нове школске 2020/2021. године са жељом да деци која су изабрала веронауку за изборни предмет на најбољи начин пренесу Христову науку, учећи их како се служи Богу и своме роду.

– Црква од вероучитеља тражи добро, исправно и успешно обављање тог црквено-просветног задатка. Тај задатак обухвата веру у Господа Христа, заједницу са Христом и Његовим светима, учешће у Светим тајнама, личну молитву, хришћански живот, мисију. Пре свега вероучитељи треба да имају то у себи и да то преносе деци, рекао је Владика у свом уводном излагању, нагласивши такође колико је важно да вероучитељи имају тимски дух и да једни са другима сарађују на пољу унапређивања верске наставе у школама на добробит Цркве Христове.

Потом су вероучитељи били у прилици да изнесу своја искуства и запажања из досадашњег рада са ученицима. На крају састанка Епископ је поделио решења о именовању вероучитеља за вршење ове богоугодне службе.