Светосавска академија у Пљевљима

Епархија милешевска, Црквена општина Пљевља, Српски национални савјет Црне Горе, Српски информативни клуб Свети Сава и Српски културни центар Патријарх Варнава били су организатори Светосавске академије која је одржана на Савиндан, 27. јануара 2023. године у сали Дома војске у Пљевљима.

Учеснике и посетиоце је поздравио и благословио Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије. Светосавску беседу је произнео протојереј-ставрофор др Владимир Ступар, професор на Православном богословском факултету Свети Василије Острошки у Фочи.

У богатом културно-уметничком програму који је потом уследио учествовали су хор Свети новомученик Станко из Никшића, сестре Љиљанић, фолклорна секција СКЦ Патријарх Варнава, гуслари Мирко Ковачевић и Васо Ђондовић, КУД Пљевља, драмска секција ССШ.

Публика у препуној сали Дома војске у Пљевљима је са пажњом, одушевљењем и радошћу пропратила све учеснике и све наградила бурним аплаузима.

Светосавска академија је била добра прилика да се учесницима Светосавских ликовних и литерарних конкурса доделе заслужене награде, које је добитницима уручио Преосвећени Епископ Атанасије.