У Какмужима код Пљеваља освештани темељи будућег храма

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије освештао је, у недељу 7. августа 2022. године, темеље будућег храма Светих апостола Петра и Павла у селу Какмужи код Пљеваља. Саслуживали су свештеници Архијерејског намесништва пљеваљског.

Честитајући свима почетак једног доброг и богоугодног дела Епископ Атанасије је рекао: – Настављамо да будемо сарадници Божији у Његовом делу руковођења људима, уређивања овоземаљског живота, у Његовом делу спасења људи. То настављамо данас, овог великог дана, када оснивамо темеље овоме светоме храму.

– Позвани смо од Господа Христа, Бога Љубави, и одазивамо се на Његов позив да се сабирамо око Његове Љубави, око Његове Доброте, и да све друге призивамо на ту исту Љубав Божанску. Храм има ту силу да сабира, и ево сабрали смо се око најбољега. Најбоље мисли, најбоље идеје, најбољег плана, да на овоме месту прослављамо Бога, и да сами чинимо оно што је најсветије, најбоље. На овоме месту да градимо и дограђујемо, довршавамо и усавршавамо себе саме.

– Решени смо да себе довршавамо љубављу Божијом, добротом Божијом, благодаћу Божијом. Елементима узетим из Светога Писма, најбољим елементима из историје наших предака, јер ћемо се њих овде сећати и себе њима изграђивати, довршавати и усавршавати. Свету су потребни људи утемељени на Богу и Његовој доброти, Његовој Љубави.

– Црква је положена на камену вере и онај ко буде градио, рађао, васпитавао и образовао на том камену то чини на непоколебљивом темељу и најбоље ће успети, нагласио је Епископ Атанасије.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку