У Милешеви служен парастос свима упокојенима

У суботу 5. новембра 2022. године, нa Задушнице, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је Свету архијерејску Литургију у Вазнесењском храму манастира Милешеве. Саслуживали су протојереј Никола Перковић и протођакон Иван Савић. Превођене игуманијом Аквилином милешевске монахиње су одговарале на прозбе и јектеније.

Након заамвоне молитве служен је парастос свим упокојеним из нашег рода и целокупног рода православног.

У пастирској беседи Преосвећени је рекао: – Ми исповедамо и знамо да је Господ наш давалац живота, Онај који одржава живот у трајању, и Он може живот да поправља, може да га васкрсава. Ми чекамо да Господ испуни своје обећање које је, у својој љубави и својој свемоћи, дао да ће оне који чврсто верују у Њега поново уцеловити у Животу.

– Молимо се Њему да, у својој љубави, одржи све наше упокојене сроднике, познанике, добротворе, доброчинитеље. Молимо се Њему да подржава наш живот док је још у трајању, да буде усмерен правилно, ка сигурном пристаништу. Молимо се Њему да све подржи у страдањима, у невољама, да никада не клонемо.

Уз сверадосни васкршњи поздрав Епископ је нагласио да смо сви ми, али и сви наши ближњи упокојени, који верујемо и они који су веровали у Њега и Његову свемоћ, љубав и милосрђе, увек под Његовим старањем.