У Страховом Долу код Пљеваља освећени темељи Духовног дома

У уторак 13. јула 2021. године у селу Страхов До код Пљеваља Његово Преосвештенство Епископ милешевски господин Атанасије, заједно са свештенослужитељима пљеваљског краја, освештао је темеље будућег Духовног дома.

Након освећења Преосвећени је поздравио присутни верни народ следећим речима: – Господ нас је удостојио да се данас, на овом месту овако лепо сазданом од Њега, саберемо призвани једном добром мишљу која је од Бога, а то је да наставимо трудити се и даље добро делати. Господ нас је удостојио да се овде сагради овај храм у коме ћемо да се сабирамо, а сада да наставимо делати даље, да овде у близини саградимо један Духовни дом намењен духовним потребама, за учење, напредовање, узрастање, духа и ума, за место где бисмо се окупљали и настављали да дограђујемо оно што добијемо у храму. А у храму ћемо добити оно што се највише може добити – близину са Богом, благодат Божију.

– Благодат Божија је неистражива. Она надилази све људске моћи разумевања и људског искуства па је потребно увек објашњавати, упућивати, указивати шта можемо добити, и шта од Бога заиста добијамо. У нашим молитвама ми изражавамо то да сваки добри дар, сваки поклон савршени, долази од Бога, од Његове доброте. А Бог жели да будемо Његови сарадници у добру, тако да Он ту ангажује и децу своју, своја чеда. Многи људи се одазову том Божијем позиву да буду Божији сарадници, и да Бог кроз њих чини своја добра дела, рекао је Преосвећени Епископ Атанасије.

Најзаслужнији појединци који су помогли да се овај храм и овај будући духовни дом ради овде на овом високом планинском месту су награђени Архијерејским Граматама.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку