Васкршња порука Епископа милешевског Атанасија

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије упутио је верном народу Божијем Епархије милешевске, из манастира Милешеве, поруку о Васкрсу 2022. године, у којој се између осталог каже: – Свима православним хришћанима честитам празник Васкрсења Христовога, и целоме човечанству честитам на учешћу у прослављењу овог најзначајнијег догађаја у историји – Христовог устајања из мртвих.

– Христос је дошао да преуреди људски живот, да успостави закон љубави, доброте, да живот уздигне изнад смрти, да убрише сузе са људских очију. Он је дошао да испуни оно што су наговестили пророци, да у Њему победи правда, закон љубави и доброте. И Он, такав, у коме свет има једину шансу, послан је у смрт. Свет који у злу лежи хтео је да га скрајни, шаљући га у гроб, али Он је устао. И Он ће правду и истину довести до победе.

– Шта је то најважније, на шта је Он скренуо пажњу, чега се највише треба држати, записали су Јеванђелисти. Господ је проповедао љубав, али највише је о љубави говорио пред своје страдање. Оставио је заповест о љубави као Своје најважније завештање.

– Када славимо Васкрс, као највећи Празник, позвани смо да све заједно сагледамо, сва та догађања, како Господа Христа одбацују прваци Његовог народа, како многи који су га пратили одустају од Њега када Он иде у смрт. Ми славимо Христово Васкрсење, Христову победу над смрћу, али некако, као да не желимо да Христа пратимо, да учествујемо са Њиме у подвигу. Он нас позива да путујемо са Њиме, да га пратимо у подвигу. Треба да разумемо да је потребно и наше учешће у том делу љубави, доброте, подвига.

– Верујући у Њега и имајући љубави према Њему, и према свему што је Његово, постајемо саборни са Њиме, јединствени, да је Његов пут и наш пут. Треба да идемо целим Христовим путем, поручио је, између осталог, Епископ Атанасије у својој Васкршњој поруци верном народу Божијем.

Васкршњу поруку Епископа Атанасија у целости можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку

Видео прилоге Владимира Малешића, ТВ Форум, Пријепоље, можете погледати овде: