Васкршњи уторак у Милешеви

На Васкршњи Уторак, 21. априла 2020. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије богослужио је у Вазнесењском храму манастира Милешеве. Саслуживали су архијерејски намесник прибојски протојереј-ставрофор Драган Видаковић и протођакон Никола Перковић.

– Да бисмо заслужили у овом животу живот вечни потребно је да учимо из онога што нам Господ даје и шаље. Зато се и молимо да нам Он помогне у том учењу, нагласио је Епископ Атанасије у својој беседи: – Ми рекосмо у овој нашој молитви: Дај нам Боже да научимо да ценимо здравље као твоје дарове. Треба да размишљамо и шире и више од тога. На првом месту да знамо ценити све његове дарове, све оно што је учинио за нас, за наше спасење, што је претрпео за нас. Да знамо ценити ону љубав коју је показао према свима нама, према роду људском целом. Да знамо ценити све оно што је претрпео од неправедника, од грешника, она пљувања, исмевања, она ударања, понижавања, распеће на крсту. Све то да имамо пред собом и да му благодаримо што нам и даље прашта, што нас је прихватио да будемо са њиме.

– Од сваке болести Он је јачи. Будимо чврсто са таквим Господом, живим. Узвратимо му љубављу као што је Он показао на те све разне начине љубав према нама, рекао је Епископ Атанасије.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку