Владика Атанасије Лекићу: Благосиљамо и подржавамо Ваш рад за добро Цркве и народа

Дана 18. октобра, на дан Свете мученице Харитине и Светог свештеномученика Дионисија, Епископ Милешевски господин Атанасије је у Епископској резиденција у Пријепољу разговарао са господином Миланом Лекићем, носиоцем изборне листе „За будућност Пљеваља“ на предстојећим локалним изборима у овом граду. Господин Лекић је упознао Епископа са својим радом и пројектима које планира да спроведе као будући предсједник Општине Пљевља. Епископ Атанасије је с пажњом саслушао господина Лекића, заблагодарио му на свему добром што је до сада урадио за своју Цркву и српски народ, и све грађане Пљевља.

– Од нас је примијећена Ваша љубав и прегалаштво, ми смо пратили и благосиљали Ваше деловање, нарочито на плану одбране светиња, уређењу порте Манастира Свете Тројице, отварању Народне кухиње, изградњи и поправци путне инфраструктуре на сеоском подручју и бројне друге дјелатности. И даље ћемо као Ваш епископ пратити, усмјеравати и благосиљати сваку Вашу активност која ће служити на добро Цркви и народу. Благосиљамо и подржавамо све оно што служи напретку. Нарочито се радујемо завршетку радова у порти Манастира Свете Тројице, изградњи трга и споменика Патријарху Варнави у његовим родним Пљевљима, а посебно Вас молим да учините све како би Општина Пљевља повратила Манастиру његову неправедно одузету Воденицу, али и осталу узурпирану имовину – закључио је Епископ Атанасије.

Господин Лекић се захвалио Епископу Атанасију на благослову и срдачном пријему и нагласио да ће уложити све напоре како би оправдао повјерење свога Епископа.