Вредна донација Епархије милешевске Општој болници Пљевља

У среду 29. децембра 2021. године Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије посетио је Општу болницу Пљевља и том приликом директорици ове установе др Наташи Божовић свечано уручио кључеве комплетно опремљеног амбулантног возила.

– Епархија Милешевска веома се радује улози у народу коју има Медицински центар у Пљевљима. Имамо заједничке активности и заједничке теме, а то је помоћ народу. Господ наш Исус Христос је рекао Ја желим да имају живот и да га имају у изобиљу. Ви служите управо томе, а и црква је за то, зато она и постоји, као простор живота и као учитељица живота. Бавимо се истим стварима на свој начин и Епархија милешевска жели да вам захвали за оно што се учинили и чините за ово време тешких искушења здравствених у време епидемије короне и желим да нам захвалим на улози коју сте имали у одбрани светиња, када је то било кључно, рекао је владика Атанасије након уручења вредне донације пљеваљској болници.

Са Преосвећеним Епископом Атанасијем у посети болници, на позив Епископа, био је и извршни директор Рудника угља Пљевља Милан Лекић, као један од руководећих људи овог великог донатора пљеваљском здравственом систему.

Одмах по уручењу донације у кабинету оправдано одсутног директора Саше Грбовића, а у присуству извршног директора Лекића, др Весне Дујовић, др Дарија Вранеша и главне медицинске сестре у ОБ Пљевља Јелене Лончар, др Божовић је Епископу милешевском Атанасију уручила Захвалницу за ову вредну донацију.