Замена кровног покривача на Старом конаку манастира Милешеве у завршној фази

Радови на замени кровног покривача на Саром конаку манастира Милешеве су у завршној фази. Његово Преосвештенство Епископ милешевски господин Атанасије обишао је у суботу 23. јула 2022. године градилиште и упознао се са стањем на терену.

Настојатељица манастира Милешеве игуманија Аквилина предочила је Преосвећеном како су радови текли и докле се стигло. Захваљујући повољним временским приликама све је изведено у планираном року и за неколико дана се очекује завршетак. Иако је сунчано, лепо и изузетно топло време на извођаче радова, вредне мајсторе, имало понекад и неповољан утицај, ипак су успели да све добро ураде.

Владика је благословио све који дају свој допринос на овом добром делу, изразио своје задовољство урађеним послом, захвалио игуманији Аквилини и њеном сестринству на труду који улажу у старању за поверена им црквена добра, и похвалио вредне мајсторе који су стручно и марљиво урадили све што је од њих тражено.

Радови на санацији и замени кровног покривача Старог конака манастира Милешеве изводе се са благословом Епископа Атанасија, потребним дозволама и под надзором Републичког завода за заштиту споменика културе а залагањем и трудом сестринства манастира Милешеве.