Архиепископ михаловско-кошицки Георгије са групом верника посетио Милешеву

Манастир Милешева је имао велику част да у понедељак, 18. новембра 2017. године угости групу верника и свештеника из Православне Цркве чешких и словачких земаља предвођену Архиепископом михаловско-кошицким г. Георгијем.

Архиепископа Георгија и поклонике у Милешеви је дочекао Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије пожелевши им добродошлицу.

Потом су се гости упутили у манастирску цркву Вазнесења Господњег, у којој су се поклонили гробу Св. Саве, моштима Св. краља Владислава и Св. Свештеномученика Нестора  Милешевског.

У изјави за Радио Милешеву Архиепископ Георгије је упознао слушаоце Радија са историјатом Православне Цркве чешких и словачких земља, од њених почетака до данас, са посебним освртом на двадесети век када је Српска Православна Црква наново породила Православну Цркву на просторима Чешке и Словачке, мисионарским радом својих Архијереја, а нарочито потоњег Епископа загребачког Св. Доситеја (Васића) који је једним делом пострадао и због обновљења Православља у бившој Чехословачкој.

Епископ милешевски Атанасије је овом приликом Архиепископу Георгију поклонио део моштију Св. Свештеномученика Нестора Милешевског, пострадалог у Другом светском рату.

Трпезу љубави за госте припремило је сестринство манастира Милешеве.