Благословен почетак нове школске године у Штављу

На дан молитвеног сећања на Светог мученика Маманта, 15. септембра 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је Божанску Литургију и молепствије за благословен почетак нове школске године у Вазнесењској цркви у Штављу код Сјенице.

Епископу су саслуживали парох сјенички протојереј-ставрофор Андрија Јанковић и протођакон Никола Перковић. Ученици основне школе Бранко Радичевић, њихови учитељи и наставници, као и мештани села са радошћу су дочекали свог духовног пастира Владику Атанасија који се заједно са њима Богу помолио и поучио их вери православној. Молитвено учешће узео је и директор поменуте школе г. Миљојко Јелић.

– Драги ђаци, ви улазите у овај свет где су знања неопходна, не може се без знања пролазити лако у овоме свету и живети у њему, без знања и умећа. Ви сте скупили довољно снаге на овој молитви данас у овом Вазнесењском храму, и моћи ћете да истрајете у вашем учењу до краја школске године и моћи ћете да наставите даље. Драги ђаци, пред вама су велики задаци, да израстете у велике људе. Нема већег задатка од тога него израсти у велику личност, у човека који служи својој заједници, својој породици, своме народу, поручио је Преосвећени Епископ Атанасије сабраним ученицима.

На крају молепствија ученицима су подељени скромни поклони.