Божићна хуманитарна акција у Прибоју

Братство православне омладине Прибоја Свети деспот Стефан Лазаревић је идућу у сусрет Божићу, и ове године провело хуманитарну акцију прикупљања помоћи на територији Прибоја. О тој акцији, за Радио Милешева, говорио је повереник Братства г. Исидор Новаковић: – Са благословом Епископа милешевског г. Атанасија ево већ четврту годину за редом ми проводимо Божићну акцију у нашем граду. Почела је почетком Божићног поста и трајала око месец дана, како бисмо стигли све те наше дарове да уручимо угроженим породицама.

– Прикупљено је око 455.000 динара и са тим новцем смо помогли 65 породица, хигијенско-прехрамбеним пакетима, у вредности од по 7.000 динара. За ових 4 године колико прикупљамо помоћ успели смо да сакупимо и поделимо најугроженијима око 8 милиона динара.

– Ове године смо заједно са Хуманитарном организацијом Сви за Космет учествовали у прикупљању помоћи за угрожене са КиМ. Уз нашу акцију ми смо прикупљали и пакетиће за децу са Косова и Метохије.

– У прикупљању пакетића велику помоћ и велико учешће су узеле и све прибојске основне школе. Малишани су показали јако висок ниво солидарности и жеље да помогну својим вршњацима али се ми томе не изненађујемо јер знамо да је наша домовина земља јако добрих и хуманих људи.

– Помоћ коју смо прикупљали за угрожене породице у Прибоју је у протеклих неколико дана подељена. Чланови нашег Братства су са свештеницима ишли до свих породица, по унапред припремљеним списковима, и све је у потпуности испоручено. И наравно, нисмо се ограничили само на православне породице, сви за које смо знали, без обзира на вероисповест, добили су подједнаку помоћ.

– Свесни смо тежине живота у многим породицама, и јако нам је тешко и жао што их је толико, али овом нашом акцијом ми покушавамо да учинимо да сви бар на тренутак забораве тежину живота и да се, како је и слоган наше акције, сви радујемо, бар на наше највеће православне празнике.

– Што се тиче саме наше организације, велики је број људи и у земљи и у иностранству, који нас подржавају и који нам помажу и ми смо им неизмерно захвални на томе. Нас око двадесетак је чланова који свакодневно одвајамо своје време и трудимо се да у границама својих могућности учинимо што више како би све било одрађено на најбољи начин. И све то наравно радимо волонтерски, без икакве накнаде, и захвални смо Богу што нас је удостојио да и ми можемо некоме помоћи својим залагањем.