Духовски понедељак прослављен у манастиру Дубница код Нове Вароши

Другог дана празника Силаска Светог Духа на апостоле – Духовски понедељак, 13. јуна 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је Свету архијерејску Литургију у манастиру Свете Тројице – Дубница у селу Божетићи код Нове Вароши. Саслуживали су настојатељ манастира Завала, Епархија захумско-херцеговачка, архимандрит Василије, настојатељ манастира Светих Козме и Дамјана на Воденој Пољани јеромонах Матеј и протођакон Иван Савић.

Верни народ Божетића и околине сабрао се код своје светиње да прими благослов од свога Епископа и да сви саборно узнесу молитве и благодарност Богу за све добре дарове које од Њега добијамо.

Преосвећени се на крају Божанске Литургије кратком поуком обратио присутнима поучивши их о значају и суштини празникâ које ових дана прослављамо. Владика није пропустио прилику да нагласи и похвали ревност благочестивог народа овог краја који на сваки начин настоје да помажу живот и рад манастира и на такав начин дају свој допринос и уграде себе у сам манастир али и у целокупно српско духовно православно биће.

Поред осталог Преосвећени се осврнуо на данас прочитани одељак из Светог Писма Новог Завета и указао на важност да се што чешће чује реч Божија у животу свакога од нас. Благосиљајући све присутне Епископ Атанасије је пожелео свако добро и напредак у свему што је добро.

Настојатељица манастира је са мештанима, својим комшијама, поводом овог за њих значајног догађаја, приредила и скромну трпезу љубави, па су се сви скупа послужили и земаљским добрима које нам Бог дарује. Овом приликом је архимандрит Василије Епископу Атанасију уручио лепо украшену икону са призорима из живота Светог Василија Острошког на чему је Преосвећени од свег срца захвалио.