Епископ Атанасије обишао радове на изградњи цркве у Рачи Прибојској

У петак, 16. децембра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије обишао је градилиште у месту Рача код Прибоја где је у току изградња новог храма посвећеног икони Пресвете Богородице Тројеручици. Са Епископом је у обиласку био и надлежни парох протојереј-ставрофор Јово Андан и чланови грађевинског одбора.

Видно обрадован досадашњим темпом градње Преосвећени је похвалио труд, залагање и преданост послу свих актера који су ангажовани на овом богоугодном делу, истакавши при том да је очигледно Бог услишио молитве, које смо му узнели приликом освећења темеља и полагања повеље, да радови теку добро и да храм што пре буде довршен и предат верном народу овога краја на молитвену употребу.

Поред храма у Рачи се гради и парохијски дом са салом, помоћним просторијама и канцеларијом као и палионица свећа. Оволики обим радова јасно указује на велику љубав и веру коју показују мештани Раче, заједно са њиховим парохом. Владика је на крају пожелео да радове наставе добрим темпом како су и започели и још једном благословио све марљиве раднике али и све оне који се на било који начин труде да овај храм буде довршен.