Епископ Атанасије освештао салу при храму на Илином Брду

У недељу, 3. јуна 2018. године, након вечерњег богослужења, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије, уз саслужење свештеника намесништва пљеваљског, освештао је салу при парохијском дому храма Светог пророка Илије на Илином Брду код Пљеваља.

Овом чину присуствовало је стотинак верника пљеваљског краја, а за допринос у изградњи сале Преосвећени Епископ је Орденом Белог анђела одликовао председника Црквене општине г. Зорана Бајића, док је пет заслужних добило архијерејске грамате.

-Честитам вашим претходницима који су учествовали у подизању овог предивног храма, а вама особито који сте наставили тај храм одржавати у његовом трајању, у његовој лепоти и тај храм попуњавати. И као што се храм уклапа у предивну околину тако се и ми уклапамо у њега, и заједно са храмом, са целим простором, са Господом Христом и свом Његовом црквеном заједницом чинимо једну целину, и онда је све то предивно, сложно, хармонично и благословено. Ово што данас видимо је гаранција трајања у добром и исправном стању, да ћемо трајати као наши претходници, часно и поштено и да ћемо тако са њима одржати заједницу у вечности, да је никада нећемо прекидати и урушавати већ само усавршавати, рекао је сабраном народу Преосвећени Владика Атанасије.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку