Епископ Атанасије посетио манастир Свете Тројице у Пљевљима

У оквиру својих радних активности и пастирских посета, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије обишао је у петак 10. марта 2023. године манастир Свете Тројице у Пљевљима.

Том приликом Преосвећени је у манастирској порти дочекао господина Андрију Мандића, кандидата за Председника Републике Црне Горе, који је боравак у Пљевљима искористио за посету ове српске древне светиње. Са г. Мандићем су били и директор Рудника угља Пљевља г. Милан – Мијо Лекић, др Дарио Вранеш, директор пљеваљског средњошколског центра мр Бојан Струњаш као и свештенство пљеваљског намесништва.

Епископ Атанасије је пред храмом Свете Тројице поздравио цењене госте и пожелео добродошлицу а г. Мандићу успех у његовом даљем раду и доброј намери у коју се укључио. Саговорници су се потом у пријатном разговору подсетили на време заједничке борбе за одбрану наших светиња у Црној Гори у којој су заједничким ангажовањем успели да остваре започето добро дело.

Владика је посебно истакао Андријину приврженост Црној Гори али и Српској Православној Цркви, коју исказује у својим делима и јавним обраћањима. Поред тога, заједно су се сложили да, без обзира на административне политичке границе које га деле, српски народ треба да живи сложно у једном духу Православља у ком је кроз векове живео и опстао на овим просторима.

Преосвећени је потом, са игуманом Зосимом, свештеницима и драгим гостима обишао манастирски храм у ком је, у знак сећања на овај дан и сусрет, господину Мандићу уручио скромни поклон, икону Светог Саве, да га увек подсећа на то ко смо као народ и који су нам корени.

Након обиласка храма сви су пошли у манастирску гостопримницу где су у краћем пријатном разговору разменили мишљења по многим важним питањима за српски народ, Српску Православну Цркву као и сам манастир Свете Тројице. Посебно је наглашено да је, уз помоћ, највише Рудника угља и његовог директора Мија Лекића, али и многих других друштвених чинилаца и појединаца, манастирски комплекс у задње време значајно уређен па је осим духовне лепоте којом зрачи попримио и лепши спољашњи изглед који још више привлачи многобројне посетиоце.