Епископ Атанасије посетио Архијерејско намесништво пљеваљско

У четвртак 17. марта 2022. године Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије посетио је Архијерејско намесништво пљеваљско.

У манастиру Свете Тројице Епископа је заједно са пљеваљским свештенослужитељима где је најпре одслужио помен страдалим Србима на Косову и Метохији а поводом годишњице погрома који се догодио 2004. године.

Владика је потом са настојатељем манастира, игуманом Зосимом сагледао тренутно стање како фрескописа тако и свих осталих унутрашњих и спољашњих делова манастирске цркве.

Пошто су у манастиру тренутно у току опсежни радови на уређењу манастирске порте, Преосвећени обишао и тај део градилишта и са радницима кратко разговарао пожелевши им да радове успешно и у року заврше како би манастирски комплекс још боље могао служити свим верницима на радост и духовно укрепљење.

У манастирској гостопримници Епископ Атанасије је одржао радни састанак са свештенством и Одбором за обнову манастира Свете Тројице. Ту су сагледани сви аспекти црквеног живота и рада Српске Православне Цркве на овим просторима. Такође су утврђени даљи послови на уређењу и обнови манастира. Констатовано је да сви досадашњи радови на спољашњем уређењу манастирског комплекса теку предвиђеном динамиком на општу радост Цркве и Архипастира Милешевске епархије.