Епископ Атанасије служио помен новопрестављеном Митрополиту Амфилохију

Новопрестављеном Високопреосвећеном Митрополиту црногорско-приморском г. Амфилохију, који се упокојио овог јутра у 8.20 часова у КБЦ Црне Горе у Подгорици, Преосвећени Епископ милешевски г. Атанасије служио је помен, данас, 30. октобра 2020. године, у Вазнесењском храму манастира Милешеве.

Након одслуженог помена Преосвећени Епископ Атанасије је говорећи о животу новопрестављеног Митрополита рекао: – Ето, закључио се један успешан живот на земљи, успешна борба. Високопреосвећени Митрополит Амфилохије је уснуо у Господу, и ми се помолисмо и овде у Спасењском храму милешевском да га Господ упокоји у недрима Авраама са свима праведницима. Ми смо тужни али смо такође и поносни данас зато што је Високопреосвећени Митрополит Амфилохије украсио Небеса, заједницу Светих. Поносни смо што је нама, који ако Бог да, настављамо ову борбу на земљи, дао добар пример.

– До последњег часа он је делао и молио се, чак и на болесничкој постељи. Сав је био ангажован молећи се за оне који, слично њему, болују. И, ето, чусмо јутрос, да је стао пред Господа свога, и сигурни смо да је Господа свога обрадовао целим својим животом, и сигурни смо да ће Христос представити слугу Свога Митрополита Амфилохија Оцу Своме поносно. А и ми смо поносни што, ето, та заједница сачињена од синова и кћери српских на Небу, која светли, се увећава. Тужни смо јер нас је оставио у времену када нам још треба, још је потребан у овим земаљским борбама, али знамо да ће, само на други начин, наставити да буде са нама, и да ће нам опет, на свој начин, помоћи да ми испуњавамо своје обавезе и задатке, и своје животе, како треба, нагласио је Епископ Атанасије.

Обраћање Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку