Епископ Атанасије служио помен новоупокојеном Епископу Луки

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је у суботу 18. децембра 2021. године у параклису Свете Касијане манастира Милешеве помен блаженопочившем Епископу западноевропском Луки (Ковачевићу).

Подсећајући на блаженопочившег Епископа Луку, Преосвећени Епископ Атанасије је рекао: – Своје земаљско служење је завршио један угледни Епископ Српске Православне Цркве, добар слуга Божији. Цео свој живот провео је у Цркви, и у служењу Богу и Цркви Његовој, деци Божијој.

– Школовао се на огњиштима вере Православне, у манастиру Светих Архангела у Крки и Институту Светога Сергија Радоњешког у Паризу. Учитељи су му били велики оци Цркве, добри учитељи. Служио је у нашој дијаспори, далеко од свог родног краја. Географски је био далеко али је душом био близу, јер сви који су у Цркви близу су једни другима. Сви који су близу Богу и међу собом су близу. Удаљеност је незнатна и никаква између њега и нас. Црква ће му увек бити благодарна за његово добро служење.

– Познат је као велики ревнитељ и смирен човек, испуњен љубављу према Богу и према ближњима. Ми се молимо Богу да Епископа Луку настани у Царству Своме Небескоме. Вечан му помен. Христос Васкрсе, рекао је Епископ Атанасије након помена блаженопочившем Епископу Луки.