Епископ Атанасије упутио изразе саучешћа Светом Архијерејском Синоду поводом упокојења Патријарха Иринеја

Поводом упокојења Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја , Преосвећени Епископ милешевски г. Атанасије упутио је у своје лично име, и у име свештенства, монаштва и верног народа Епархије милешевске Светом Архијерејском Синоду изразе дубоког саучешћа:

Изражавамо дубоко саучешће сабраћи архијерејима, члановима Светог Архијерејског Синода, поводом упокојења нашег духовног оца и предстојатеља наше Свете Цркве, блаженопочившег Патријарха српског Иринеја. 

Наша жалост за упокојеним наследником трона Светога Саве, Првог Архиепископа Српског, утолико је већа јер смо спречени да се од њега опростимо у предстојећим данима пошто смо недавно отпуштени са болничког лечења и тек нам предстоји период опоравка од овог опаког и науци недовољно познатог вируса, ковид-19.

Верници Епархије милешевске који буду у могућности да присуствују испраћају вољеног Патријарха ће својим учешћем надоместити одсуство свог оправдано одсутног Епископа и тиме, саборно са верним народом осталих епархија, потврдити јединство и пуноћу Српске Православне Цркве и у оваквим приликама.

Усрдно се молимо за покој душе нашег духовног наставника и молитвеног покровитеља Патријарха српског Иринеја. Вечни му помен!

Епископ милешевски Атанасије