Епископ Атанасије позивa верни народ Епархије милешевске на молитвену борбу против пандемије

Браћо и сестре, драги народе Епархије милешевске,

Када чујете глас звона са наших храмова, позивамо вас да своје мисли и осећања придружите речима ове молитве Његове Светости Патријарха румунског г. Данила, написане за нашу борбу против људског непријатеља – вируса корона:

„Господе, Боже наш, који си богат милосрђем и мудрим промислом управљаш нашим животом, услиши нашу молитву, прими наше покајање за наше грехе, заустави нову заразну болест (нову епидемију), као што си једном престао да кажњаваш народ у време цара Давида.

Ти који си Лекар душа и тела наших, подари опоравак болеснима, подижући их хитро са одра патње како би могли да прослављају Тебе, нашег Милостивог Спаситеља, а заштити здраве од било које болести.
Благослови, Господе, ојачај и заштити својом благодаћу све оне који се човекољубљем и жртвовањем старају о болеснима у њиховим домовима или у болницама.

Уклони све болести и патње међу људима и научи нас да ценимо живот и здравље као Твоје дарове.

Дај нам, Боже, свој мир и испуни наша срца чврстом вером у Твоју заштиту, надом у Твоју подршку и љубављу према Теби и према ближњему.

Јер си Ти Бог који милује и спасава нас, и Теби славу узносимо: Оцу и Сину и Духу Светому, сада и увек и у векове векова. Амин.“

Уз ову молитву можете изговарате и друге молитве које буду излазиле из ваших срца.

Епископ милешевски Атанасије