Храм се подиже у добрим односима

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија, у суботу, 21. априла 2018. године, у хотелу Пљевља у  Пљевљима је одржано донаторско вече за изградњу цркве Светих мученика и чудотвораца Козме и Дамјана у Страховом Долу код Пљеваља.

У поздравном слову Преосвећени Владика је између осталог рекао да ће подизање храма имати добре последице за све који буду у томе учествовали: -Неко је правилно рекао, Ми градимо храм, храм изграђује нас. Сигурно је и то, да тај храм нећемо друкчије ни моћи подићи осим у добрим односима, у доброј слози, а са друге стране што више будемо учествовали у подизању храма то ће се добри односи и сагласност више развијати. Храм ће се добро изградити ако свако од нас буде препознавао своје место, своју одговорност и своју дужност. Очекујем од свих вас који учествујете у овом племенитом делу да будете у слози и сарадњи једни са другима, са свештенством, свештенство са вама, ја са свима вама, а сви заједно са Господом Богом и Његовим угодницима, Светим Чудотворцима Козмом и Дамјаном.

У програму донаторске вечери учествовали су црквени хор Красница из Чајнича, мр Бојан Струњаш, женска певачка група КУД-а Потковач. Гуслар Васо Ђондовић, док је лепом народном песмом вече улепшао Чеда Марковић, вокални солиста РТС-а.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку