Ивањдан литургијски обележен у манастиру Милешеви

У манастиру Милешевi на празник Рођења Светог Јована Крститеља – Ивањдан, у недељу 7. јула 2024. године, Његово Високопреосвештенство Архиепископ и Митрополит милешевски г. Атанасије служио је Свету архијерејску Литургију уз саслужење настојатеља манастира Светог Николаја у Прибојској Бањи игумана Петра, настојатеља манастира Свете Тројице у Пљевљима игумана Зосиме, протојереја-ставрофора Николе Перковића, протојереја Горана Крстића и протођакона Ивана Савића. Милешевске монахиње са игуманијом Аквилином одговарале су на прозбе и јектеније.

Међу великим бројем верног народа који су узели учешће у Божанској Литургији био је и Председник општине Пријепоље г. Драго Попадић са сарадницима.

Архиепископ Атанасије је у својој беседи навео да су сабрани верници самим својим доласком већ доста тога добили, и да се томе ништа не може додати и да може само подсећати на нешто од тога и да је данашњи празник богата, неисцрпљива духовна ризница. „Колико је она дубока и широка, да никада, ма колико се ми трудили да је обухватимо, не бисмо могли, можемо само да бирамо оно што нама највише треба“, навео је Архиепископ Атанасије.

Беседу Епископа Атанасија можете послушати овде:

Преузмите аудио датотеку